.blag LDAA Internet PSHA – everyday is getting closer to a stack overflow…

13Dec/090

Film 16 – Lust, Caution

lust_caution
Regissören Ang Lee har tidigare gjort fantastiska filmer. Därav förväntande jag mig något i samma stil när jag bestämde mig för att se denna film. Denna film skiljer sig dock från andra i den mening att den är ganska svår, den känns gjord för en asiatisk publik. Mycket på grund av att en del av handlingen bygger på att det finns flera dialekter av kinesiskan, som egentligen är små (stora) egna språk i sig. Detta framgår inte i översättningen då det är praktiskt taget omöjligt att översätta sådana skillnader i språk och dess effekter på omgivningen.

Jag vill inte kalla filmen dålig, jag vill bara säga att för att kunna uppskatta den här filmen så bör man åtminstone ha en viss kunskap om språket och även Kinas historia, då denna film speglar en svår tid i Kinas historia då de var belägrade av Japan under 2:a världskriget.

IMDb: Lust, Caution

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Leave a comment

(required)

Inga trackbacks ännu.