.blag LDAA Internet PSHA – everyday is getting closer to a stack overflow…

24Nov/090

Öppna omöjliga burklock

Jag tänkte blanda till en god sås till dagens lunch och tog därför fram min burk med Ajvar Relish som stod i kylskåpet. Jag tog tag i den och... gissa vad? Den var helt omöjlig att öppna!

Så vad gör man i dagens IT-samhälle om man inte vet vad och känner sig misslyckad? Googlar förstås. Jag får upp ett forum där man har dedikerat en hel tråd till detta viktiga ämne. Internet blir inte bättre än såhär nästan.

Jag ser direkt flera förslag till lösningar:

    Hugg hål i burken för att släppa ut vakuumet och täck för hålet med etiketten eller en tejpbit.

  • Ta sats och släng burken i väggen.
  • Läs en vetenskaplig rapport om ämnet.
  • Bänd upp locket från sidan med en tesked eller gaffel (med risk att förstöra/böja skeden/gaffeln).
  • Köp ett professionellt redskap för ändamålet.
  • Spola varmt vatten på locket.
  • Skruva med en fuktig disktrasa.

Jag kände inte mycket för att testa de fem första, men efter att ha pustat och frustat och inte fått upp locket på klassiskt manér så spolade jag varmvatten på locket, varav etiketten lossnade lite lätt (jag gillar burkar med bibehållen etikett). Detta verkade inte hjälpa. Så jag försökte naivt att skruva upp locket med hjälp av disktrasan. Visst fick jag grepp, men icke lossnade locket för det. Så egentligen utan att veta varför så brydde jag mig inte om att skruva med just en disktrasa, jag tänkte väl att en kökshandduk är minst lika bra. Vidare, så upprepade jag denna procedur ett antal gånger utan resultat. Jag satte även en av mina gafflars liv på spel genom att försöka bända upp den. Som tur var klarade sig gaffeln utan skador. Oturligt nog satt locket lika hårt fast. Sedan så lyckades jag testa att blöta ner disktrasan i varmt vatten och skruva. Gissa vad? Den lossnade! Vilken lycka! Det verkar som om jag får delikat föda idag trots allt!

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Leave a comment

(required)

Inga trackbacks ännu.