.blag LDAA Internet PSHA – everyday is getting closer to a stack overflow…

21Dec/090

Slut på det roliga

Då var dagens datum 21 december 2009. Jag startade mitt abonnemang hos LOVEFiLM den 22 november, en månad har nu nästan förflutit, jag har sett min sista film, nummer 19 i räknandet, och sagt upp mitt abonnemang.

Jag har under denna månad hunnit med en hel del filmer. När jag även tänker på att dessa 19 filmer jag hann se inte kostade mig ett öre så känner jag mig än mer nöjd med detta lilla filmprojekt.

Filmerna jag hann beta av var således:

  1. Battle Royale
  2. Inside Man
  3. The Usual Suspects
  4. The Cider House Rules
  5. Thank You For Smoking
  6. Elefantmannen
  7. American History X
  8. Rain Man
  9. Wall-E
  10. Mona Lisa Smile
  11. Ninas Resa
  12. Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe
  13. There Will Be Blood
  14. Jump!
  15. Henrik Schyffert The 90's - Ett försvarstal
  16. Lust, Caution
  17. Angels & Demons
  18. The Life of David Gale
  19. Återkomsten

Några är det åtminstone. Jag fick hem mina första tre filmer den 24 november, sedan dess har jag haft 27 dagar på mig att se film. Med dessa 19 sedda har jag avverkat 0.7 filmer per dag, eller 4.9, nästan 5 filmer per vecka.

Vad är betyget till denna tjänsten vid namn LOVEFiLM då? När man skickar en film så får man nästa film på sin lista två dagar efter. När jag skickade tillbaks en film på onsdagen innan kl. 18 (då brevlådan töms för sista gången) fick jag nästa film lagom till eftermiddagsposten på fredagen två dagar senare. Detta tycker jag är en väldigt snabb responstid. Notera dock att det faktum att jag bor i Göteborg, där även LOVEFiLM har ett kontor dit man returnerar filmerna. Det kan ju antagligen ha verkat till min fördel.

Utbudet av film på deras hemsida är väldigt stort. De har även väldigt många aktiva medlemmar som recenserar, kommenterar och rekommenderar filmer till andra. Detta gillar jag skarpt eftersom man snabbt får en överblick om av vilken kvalité filmen man funderar på att lägga till i sin lista är. Sedan så kan medlemmarna ha egna profilsidor där de kan lägga till filmer i olika sorts publika listor där man kan samla ihop filmer av en viss typ eller rang. Mycket roligt att kika runt och se vad folk har för smak i film.

Streamingen, som för tillfället var i betaversion, tyckte jag fungerade bra. Hyfsad kvalité på bilden och snabb responstid gjorde det enkelt och bekvämt att titta på filmen direkt genom webbläsaren. Ett minus dock för det magra utbudet av streambara filmer, men med tanke på tjänstens utvecklingsstadie så undviker jag att klanka ner på detta.

Sammanfattat så kan jag rekommendera LOVEFiLM. Det är en superb tjänst för filmälskare, enda riktiga minuset jag kan hitta är att jag aldrig hann få se Howl's Moving Castle, även fast jag enligt min prioritetslista borde ha fått den hemskickad tidigare. Den hann dock aldrig fram, eftersom min månad tog slut. Men men, man kan inte få allt här i världen. Nu återstår bara att se om jag får någon sorts belöning av LOVEFiLM för att jag ger dem gratis reklam, haha, jag och mina drömmar. ;)

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Leave a comment

(required)

Inga trackbacks ännu.