.blag LDAA Internet PSHA – everyday is getting closer to a stack overflow…

8Feb/100

Thailändsk röd kycklingcurry


En god exotisk rätt med hetta.

2 rejäla "svältande student"-portioner (Antagligen 4 normala portioner)

2 msk matolja
2 stora vitlöksklyftor, pressade.
1 msk röd currypasta
2 kycklingfiléer, tunt skivade.
4 dl (1 burk) kokosmjölk
2 msk fisksås
2 msk ljus soja
1 tsk strösocker
1 hönsbuljongtärning
3 kaffirlimeblad, tunt skivade
3 stora röda chilifrukter, strimlade
2 msk basilika
Ev. cayennepeppar och malen chilipeppar efter behag.

Fräs currypasta, vitlök och kyckling snabbt i matolja tills vitlöken fått en gyllene färg.
Häll sedan i kokosmjölk och resten av ingredienserna under omrörning.
Smaka av och tillsätt ev. cayennepeppar och malen chilipeppar efter behag tills du fått den hetta du vill ha.
När det smakar sådär extra gott och kycklingen är genomkokt så är det dags att servera.

Servera med t.ex. ris, bulgur eller couscous.

Röd currypasta och fisksås kan köpas i vanliga livsmedelsaffärer, finns t.ex. från Santa Maria.

Kaffirlimeblad kan köpas i asiatiska livsmedelsaffärer. Om du köper dem frysta så kan du ha en bunt i frysen i evigheter och sedan ta fram när det passar, de tinas direkt på sekunden, mycket behändigt och gott.

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Leave a comment

(required)

Inga trackbacks ännu.